About

Wie ziet er niet graag deftig en verzorgd uit? Bent u zoals mij ook overtuigd dat een kostuum voor dat tikkeltje meer X-factor zorgt? Op dit blog vindt u werkelijk alle informatie rond het kostuum. Waar kopen, prijs, welke soorten, trends, verhalen en weetjes... Veel leesplezier!

zondag 27 september 2009

Eerste indruk: draag een kostuum

Afhankelijk van de bedrijfscultuur kies je in welke kleren je naar een solicitatie gaat. In de meeste gevallen zal dat een deftig pak of kostuum zijn. Je kan ten slotte niet zomaar toekomen in jeans en t-shirt, wil je soliciteren voor een job bij een bank of een job in de dienstverlenende sector. Is het bedrijf bijzonder familiaal en heerst er een informele sfeer, dan kan een jeans wel. Bijvoorbeeld in combinatie met een hemd of een polo. De bedrijfscultuur kan je opzoeken door even op de website te surfen en kijken of er een foto van het team opstaat. Dragen die normale kledij, dan is het niet uit den boze daar ook voor te opteren.

Let wel, in de eerste drie seconden heb je een eerste indruk gemaakt en die kan je niet wissen. Deze is echter cruciaal: het is moeizaam om het beeld dat mensen dan ontwikkelen nog te veranderen. Is de persoon bij wie je gaat soliciteren een vrouw, weet dan dat vrouwen altijd eerst kijken naar... de schoenen! Inderdaad, niet de ogen. Sportschoenen dragen is not done (tenzij je soliciteert als coach of trainer of iets dergelijks). Met deftige kostuumschoenen bent u alvast goed vertrokken!

Bij andere formele gelegenheden, zoals een mondeling examen, is het ook aangeraden om een kostuum te dragen indien je gaat voor een goede eerste indruk. Je hemd laat je niet los hangen maar stop je altijd in je broek.

Geen opmerkingen:

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer en Privacy Beleid - Contact - Herenkostuum herenpak