About

Wie ziet er niet graag deftig en verzorgd uit? Bent u zoals mij ook overtuigd dat een kostuum voor dat tikkeltje meer X-factor zorgt? Op dit blog vindt u werkelijk alle informatie rond het kostuum. Waar kopen, prijs, welke soorten, trends, verhalen en weetjes... Veel leesplezier!

dinsdag 8 september 2009

kostuum op maat

Welke man houdt er nu niet van het dragen van een mooi en elegant kostuum? Ze komen overal wel eens van pas. Neem nu bijvoorbeeld het soliciteren voor een topfunctie in een bedrijf. Iedereeen gaat ook wel af en toe eens naar een trouw. Een begrafenis is ook onvermijdelijk. Of het nu spannende, mooie en leuke of droevige, triestige momenten zijn, ze gaan altijd hand in hand met het dragen van een kostuum op maat.

Waarin verschilt een kostuum op maat met een gewoon kostuum dat we in de confectiewinkel of boetiek kunnen kopen?

Vooreerst worden maatpakken vaak semi-traditioneel in elkaar gezet. Zo zal bijvoorbeeld de binnenvoering in de jas eraan genaaid worden daar waar dit anders gewoon geplakt is, wat het draagcomfort vergroot. Bovendien gaat men bij en kostuum dat op maat gemaakt is vaak vertrekken van een appart patroon dat wordt aangepast naar uw noden en wensen. En het is dat element dat ervoor zorgt dat deze pakken als het ware op je lijf geschreven zijn. Overigens kan je bij dergekije kostuums ook nog bijkomende zaken personaliseren zoals de kleur van de binnenvoering, de keuze van de knopen (kleur, voorkeur), de kraagvilt en een bijpassende broek met of zonder bandplooi. De kleermaker zal u hierbij adviseren om zo een verbluffend elegant pak te creëren dat helemaal op maat gemaakt is.

Waarom zou u kiezen voor een kostuum op maat?

Om bovenstaande redenen. Een kostuum is geen wegwerpvoorwerp. Het moet vele jaren meegaan en dient daarom best uit kwaliteitsvolle materialen vervaardigd te zijn. Als u een goedkoop pak hebt aangeschafd uit een grote winkelketen dan zult u net zoals mij ongetwijfeld opgemerkt hebben dat dit veel zwakker aanvoelt en veel rapper stuk gaat. Het eerste wat loskomt zijn de knopen. Vervolgens gaat het makkelijk scheuren. En het ziét er gewoon anders uit. Die final touch ontbreekt.
Echter, indien u van plan bent om het kostuum eenmalig te dragen, dan is zo'n dergelijke investering niet op z'n plaats (tenzij het om uw eigen trouw gaat natuurlijk).

Hoeveel kost dat?

Prijzen durven nogal eens variëren. Indien u rondzoekt op het internet dan zult u merken dat de totaalprijs voor de stof + het model rond de 365 a 415 euro varieert, inclusief BTW. Houdt er echter steeds rekening mee dat dit vaak groothandelsprijzen zijn. In een boetiek mag u die prijzen gerust verdrievoudigen.

Geen opmerkingen:

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer en Privacy Beleid - Contact - Herenkostuum herenpak