About

Wie ziet er niet graag deftig en verzorgd uit? Bent u zoals mij ook overtuigd dat een kostuum voor dat tikkeltje meer X-factor zorgt? Op dit blog vindt u werkelijk alle informatie rond het kostuum. Waar kopen, prijs, welke soorten, trends, verhalen en weetjes... Veel leesplezier!

woensdag 9 september 2009

welke schoenen passen best bij kostuum? kostuumschoenen!

Het juiste schoeisel verschilt eigenlijk van land tot land. Schoenen die een kostuum vergezellen dienen er vanzelfsprekend chique uit te zien. Het dragen van casualschoenen, zoals sneakers, sportschoenen of bootschoenen is not done. Soms gaat men in moderne informele milieus ook een slip-on dragen. Deze past dan ook vanzelfsprekend niet bij een chique zwart kostuum of op formele gelegenheden zoals een begrafenis. Wel past deze bij een informeel bruin of soms marinegekleurd pak.

Kostuumschoenen hebben ook verschillende graden van decoratie. Hoe minder versieringen, hoe formeler de schoen. Schoenen met meer versieringen (stikkingen, borduren ed) worden als minder formeel aanzien. Qua kostuumschoen kunnen we eigenlijk twee categorieën zien: de zwarte schoenen en de niet-zwarte schoenen (blauw, bruin,…) De eerstgenoemde groep schoenen worden door Angelsaksen enkel gedragen bij bedrijfskledij.De rest van de wereld draagt zwarte schoenen met grijze of zwarte pakken, en bruine schoenen met marine en niet-zakelijke pakken. De tinten van bruin lopen trouwens erg sterk uiteen. Zo zal een lichter bruin als minder formeel aanzien worden en zo meer geschikt zijn voor de zomer.



Geen opmerkingen:

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer en Privacy Beleid - Contact - Herenkostuum herenpak