About

Wie ziet er niet graag deftig en verzorgd uit? Bent u zoals mij ook overtuigd dat een kostuum voor dat tikkeltje meer X-factor zorgt? Op dit blog vindt u werkelijk alle informatie rond het kostuum. Waar kopen, prijs, welke soorten, trends, verhalen en weetjes... Veel leesplezier!

dinsdag 8 september 2009

Herenkostuum op maat gemaakt

Tegenwoordig worden niet enkel herenkostuums maar ook colberts, blazers en broeken op maat aangepast en gepersonaliseerd. Het is een fenomeen dat eigenlijk breder bekeken moet worden Kleding wordt in het algemeen gewoon steeds meer gepersonaliseerd. Het gebeurt voornamelijk in West-Europa, daar waar vele mensen veeleisend zijn wat de inhoud van hun kleerkast betreft. Op maat gemaakte kleren en semi-couture zit in de lift.

Waarom semi-couture en niet het traditionele maatwerk? Het belangrijkste verschil is het prijskaartje. Het publiek voor absoluut maatwerk blijft slechts een beperkte niche omwille van de gemiddelde kostprijs van zo’n drieduizend euro per pak. Indien u voor semi-maatwerk opteert dan kan u de prijs drukken. Voor zo’n duizend euro hebt u dan al een uniek en kwaliteitsvol herenpak dat toch op maat gemaakt is. Het kostuum wordt ambachtelijk in elkaar geplaatst (niet gelijmd) maar voor sommige bewerkingen komen er machines en computers aan te pas. U kan er echter nog steeds van overtuigd zijn u nog duidelijk het verschil ziet met een gewoon pak gekocht in een commerciële winkelketen.

Deze trend zet zich duidelijk voort in de zakenwereld. Zakenmannen zijn niet langer tevreden met traditionele kostuums kant en klaar gekocht in een boetiekje of kledingzaak. Denk maar aan te lange mouwen, een te brede broek of een jasje dat veel te ruim is. Deze heren gaan dit steeds meer beseffen en schakelen daarom over op een kostuum dat op maat gemaakt is.

Wat is semi-couture precies? Het is verkeerd om je hierbij de kleermaker van om de hoek voor te stellen die met meetlint en potlood de maten afmeet en vervolgens tekent op de stoffen. Tegenwoordig gaat het om geschoolde werknemers die beschikken over voldoende knowhow en technologische kennis. Vervolgens gaan ze dit combineren met het ambachtelijke vakmanschap van weleer.

Geen opmerkingen:

Do not copy Copyright © 2010 - Disclaimer en Privacy Beleid - Contact - Herenkostuum herenpak